Zoeken

Kalender

< Terug naar de lijst

Charles Bradley & His Extraordinaires

Met voor & na Sugar Onion Sounds dj's
za 16 december 2017 • 20u00
Charles Bradley & His Extraordinaires
De Roma
staand
vvk € 30/28 (kassa + € 2)

Tot onze grote spijt hebben we te horen gekregen dat Charles Bradley is overleden. Tickethouders krijgen bericht ivm terugbetaling.

Vorig jaar moesten we jullie het spijtige nieuws brengen dat Charles Bradley ernstig ziek werd, waardoor zijn geplande concert in De Roma op 5 december 2016 werd afgelast zodat hij kon herstellen. Maar Charles Bradley zou the Screaming Eagle of Soul niet zijn als hij niet terugsloeg, en hoe! Zopas werd een uitgebreide wereldtournee gelanceerd, en we zijn heel blij te mogen aankondigen dat Charles Bradley & The Extraordinaires eind 2017 dan toch in De Roma staan. En niet één keer, maar twéé keer. Nu het eerder aangekondigde concert op 3 december volledig is uitverkocht, zijn we blij dat we de soullegende en zijn band een tweede keer in De Roma mogen verwelkomen.

Het verhaal van de beste laatbloeier uit de recente muziekgeschiedenis leest als een roman: Charles Bradley begon z’n carrière als dakloze James Brown-imitator en werd op z’n 63ste (!) ontdekt door soullabel Daptone Records (thuishaven van onder andere Sharon Jones & The Dap-Kings, Naomi Sheldon en vele anderen). Debuutplaat No Time For Dreaming (2011) werd een overdonderend succes en ook opvolgers Victim of Love (2013) en Changes (2016) werden door pers en publiek bejubeld. Over z’n concert op Pukkelpop 2015 lazen we in De Morgen “hij roept affectie op, mededogen, respect. Charles Bradley 1 - de wereld 0. Boeken toe.”

www.thecharlesbradley.com

Berichten