Zoeken

Over De Roma

Over ons

OPROEP: Wie heeft De Roma nog als Cinema Roma gekend?

Het Felixarchief herbergt een berg aan schatten uit het verleden. Zo vonden we Roma-programmablaadjes uit de periode 1929-1941. We lazen dat Marika Rökk naast Johannes Heesters op het grote witte doek van Cinema Roma schitterde in de leerzamen documentairen film ‘Hallo Janine’ (1941). Maar wist u dat deze Hongaarse Nazi-actrice jarenlang dubbelspel speelde? Terwijl ze een affaire onderhield met Goebbels speelde ze geheime informatie door aan de Sovjet-Unie.

Met het oog op de verdere samenstelling van het archief van De Roma zoeken we getuigen die de zaal nog als cinema- en variétézaal in Borgerhout hebben meegemaakt en er bijzondere herinneringen aan hebben. Documenten, krantenknipsels of voorwerpen die verband houden met De Roma zijn ook belangrijk. Ook op die manier kunnen we de geschiedenis van onze mooie zaal beter in kaart brengen.

Heeft u iets bijzonders in uw kast of op zolder liggen, of kent u een vindplaats? Heeft u een interessant verhaal mee te delen? Laat het ons dan weten via rob@deroma.be.

 

Hoe het vroeger was ...