Zoeken

Over De Roma

De Roma - een uniek verhaal (slot)

De Roma, dat zijn wij. Het is een project, een levenswerk dat nooit af zal zijn. We blijven aan de weg timmeren, met veel enthousiasme en engagement.
We blijven geloven, hopen, dromen. Geloven in een leefbare, aangename stad waar mensen elkaar ontmoeten en samen dingen beleven. Hopen dat de positieve uitstraling van De Roma en van de  vele andere Borgerhoutse initiatieven, de maatschappij rondom ons verder positief kunnen veranderen. Dromen dat we steeds meer mensen uit hun zetel zullen krijgen, sommigen uit hun sociaal isolement, om te komen genieten van een voorstelling in De Roma, hun Roma.

“Talrijke studies bewijzen dat een cultureel centrum de leefbaarheid van een wijk erg verhoogt. Wat dat betreft zie ik De Roma als de opvolger van de parochiekerk.” (Paul Schyvens, coördinator en ‘believer’ van De Roma)

We wensen iedereen een toekomst met veel respect, verdraagzaamheid en natuurlijk ook veel feestelijke, ontroerende momenten in onze en andere volksschouwburgen. De kwaliteit van de sociale omgeving en relaties is immers bepalend voor onze psychische en lichamelijke gezondheid.
We wensen de beleidsmensen en onszelf een open blik, durf en moed om de diverse culturen en uiteenlopende vormen van cultuur een kans te geven om zich verder te ontplooien.
Tenslotte wensen we onszelf een duurzame toekomst, met nog meer blije gezichten en iets minder financiële kopzorgen.

MISSION STATEMENT

We willen liever geen cultuurtempel genoemd worden, maar veeleer een volksschouwburg. Cultuur brengen voor iedereen, ongeacht leeftijd, voorkeur of afkomst, dat is onze missie. Tegelijk proberen we een belangrijke pion te zijn tegen de verzuring in de wijk. Positief engagement voor de buurt als belangrijke spin-off.