Zoeken

Over De Roma

Enkele vermeldingen in de pers

Over de heropening:

 

Over de renovatiewerken:

GVA.BE
Vlaanderen investeert half miljoen euro in De Roma (WD) 09/03/15

STANDAARD.BE
Roma krijgt nieuw kleedje (Wouter Hillaert) 10/03/15

HLN.BE
Vlaanderen investeert 517.000 euro in renovatie van De Roma (Nina Bernaerts) 09/03/15

DEMORGEN.BE
Gatz investeert half miljoen in renovatie Antwerpse Roma (Eric Rinckhout) 10/03/15

KNACK.BE
Vlaanderen investeert half miljoen euro in renovatie van De Roma (Belga) 09/03/15
 

ATV.BE
Half miljoen voor renovatie De Roma 09/03/15
 

Over Borgerhout ...
Een opiniestuk in Gazet van Antwerpen (19/10/15)

Bij Toutatis!
Altijd
RUDY COLLIER
Deze week komt de nieuwe Asterix uit, over het dorpje dat we onderhand al zo goed kennen en dat zo dapper standhoudt. Dankzij toverdrank. Daar kunnen ze stilaan een beetje van gebruiken in Borgerhout, het district dat we onderhand... 
Het moet niet altijd een pretje zijn om daar te wonen, omringd door Romeinse legerdorpen. Vorige week ondervonden we het nog zelf, toen we de euvele moed hadden om ons ’s avonds vanuit een ander district richting Roma te wagen, over de heirweg die Turnhoutsebaan heet. Per fiets. Geloof ons, dan heb je echt een paar druppels van dat toverbrouwsel nodig. Was het niet voor onze oude held Randy Newman geweest, we hadden halverwege rechtsomkeer gemaakt. 
Geen idee hoe je er als fietser moet overleven. Niet volgens de regels, want die zijn er niet en bovendien niet toepasbaar. Datzelfde Borgerhout kreeg nu ook nog te horen dat een fijne, grote vrijgekomen binnenplaats gaat ingenomen worden door een legioen soldaten, die daar hun eigen privé-strijdwagens mogen plaatsen. Iets wat geen enkele andere Romein werkzaam aan de stad waar ook mag doen. Sneu als tegelijkertijd de nieuwe stadswoorden vergroening en ontpitting worden rondgestrooid en wordt verkondigd dat alle dergelijke kansen moeten aangegrepen worden, zeker in gebieden waar de statistieken duidelijk maken dat er per inwoner een geweldig tekort is aan ruimte en groen. Dat staat zelfs te lezen in een boek dat door een centurion onlangs werd geschreven. 
Bovendien wordt het ook steeds duidelijker dat men in dit dorp kan fluiten naar een hoogwaardig plein die naam waardig. Het Moorkensplein heeft in sé alles om een centraal plein te worden, maar daar komt niks van in huis. 
Alles wordt op een baan geschoven die minstens zo lang is als die Turnhoutsebaan. Bovendien zijn het niet de Galliërs die er mogen over beslissen, maar de Romeinen. 
Zo gaat het blijkbaar altijd voor Borgerhout: net niet. 
Geen echt park, geen echt plein, wel een echte parking. 
Men zou zich voor minder overgeven aan Julius Caesar. Bij Toutatis !