Zoeken

Over De Roma

Wie is wie bij De Roma?

Nieuwe algemeen coördinator van De Roma

Op 1 juli 2018 vertrekt Paul Schyvens, initiatiefnemer en huidige coördinator van De Roma. De Raad van Bestuur oordeelt dat Danielle Dierckx het best aan het profiel en de verwachtingen van een nieuwe algemeen coördinator beantwoordt.

Danielle Dierckx, 43 jaar, woont in Borgerhout en is Doctor in de Sociale Wetenschappen. 
Sinds 2000 heeft ze een sterke reputatie opgebouwd in het leiden van (internationaal) sociaal en stedelijk onderzoek bij Centrum OASeS aan de Universiteit Antwerpen. Ze doceert er ook in de Master Sociaal Werk. Voordien werkte ze bij Recht-Op vzw in Antwerpen (Dam, Kiel en Borgerhout) en deed er vormingswerk en beleidsbeïnvloeding met gezinnen in armoede.
Er werd gezocht naar een verantwoordelijke die de continuïteit verzekert met een vernieuwende alertheid. De Roma wil een ontmoetingsplaats voor velen zijn waar creatieve en culturele kwaliteit hand in hand gaan met laagdrempeligheid en waar maatschappelijke verontwaardiging een leidraad is om bij te dragen aan sociale rechtvaardigheid. De algemeen coördinator dient samen met 400 vrijwilligers, 24 professionele medewerkers en een geëngageerd bestuur die opdracht ter harte te nemen.

Dat een sociaal bewogen academica de algemene coördinatie van de volksschouwburg opneemt is een bewuste keuze van haar en van De Roma. Haar organisatorische en maatschappelijke deskundigheid passen goed bij waar De Roma nu voor staat: de continuïteit van een bloeiende schouwburg verzekeren en tegelijk nieuwe wegen verkennen om de aansluiting bij de uitdagingen van de stad versterken. Als Algemeen Coördinator werkt Danielle zij aan zij met het huidige team dat mee garant staat voor een kwaliteitsvolle organisatie. 
Met de keuze voor een vrouw als eindverantwoordelijke doorbreekt De Roma ook een te masculiene eentonigheid in het culturele landschap. 
Danielle Dierckx is op 1 december 2017 in dienst getreden. Paul Schyvens blijft algemeen coördinator tot hij per 1 juli 2018 door haar wordt opgevolgd.

 

In de Raad van Beheer van De Roma vzw zetelen

Ferre Wyckmans (voorzitter), Frank Mahieu, Guy Redig, Marc Wellens, Naima Annouri, Paul Schyvens, Riet Van Hoye, Stefan Nieuwinckel (namens district Borgerhout) en Wim Van Damme (namens stad Antwerpen)

 

De vaste medewerkers van De Roma zijn

An Overath (productie)
Annick Van Goethem (zakelijke leiding)
Bart Verhulst (reservaties en administratie)
Bart Zwaenepoel (techniek)
Caroline Rochlitz (productie)
Danielle Dierckx (algemene coördinatie)
Hannah Lamiroy (reservaties en vrijwilligersadministratie)
Heidi Carette (boekhouding)
Helger Cooreman (buurtpromotie)
Jan Oosterlinck (techniek)
Jana Tricot (publieks- en maatschappelijke werking)
Jef Vandermosten (pers en promotie)
Karin van der Veen (ticketing)
Kurt Vermeulen (artiestenonthaal)
Lisa Durnez (productie)
Lu Demaere (administratie sponsoring)
Mohamed Taamouti (publieks- en maatschappelijke werking)
Paul Schyvens (algemene en vrijwilligerscoördinatie)
Peter Janssens (techniek)
Rob Gielen (communicatie en promotie)
Roy Nonneman (techniek)
Ruth Vanreusel (publieks- en maatschappelijke werking)
Seddik Azouaghe (cultuurnetwerker Borgerhout)
Sofie Vrancken (ticketing)
Stijn De Mulder (promotie en programmatie)
Tim Torfs (pers en promotie)
Toon Van Deuren (programmatie)
Veerle Andriessen (artiestenonthaal)
Wim Van den Heuvel (techniek)

De medewerkers kunnen gemaild worden via voornaam@deroma.be.
 

En last but not least zijn er de meer dan 420 vrijwilligers...

die met een onvermoeibare inzet en enthousiasme stoelen zetten, toiletten kuisen, de zaal poetsen, tappen, kaartjes verkopen, kaartjes scheuren, etiketten op deze boekjes kleven, schilderen, kappen, trekken en sleuren, afwassen, programma's uitdelen, u bijlichten en vriendelijk zijn en die we dus ontzettend dankbaar zijn. Zonder hen zou de droom van De Roma nooit uitkomen!