ANOUAR BRAHEM met Dave Holland, Django Bates & Nasheet Waits

Blue Maqams
di 19
maart

Met Anouar Brahem haalt De Roma een van de meest getalenteerde muzikanten die onze aardbol rijk is naar Borgerhout. Zijn nieuwste plaat Blue Maqams wordt wereldwijd overladen met superlatieven. Ze werd opgenomen ter ere van zijn 60ste verjaardag in de New Yorkse Avatar studio. Blue Maqams is zowel een ode aan de Arabische roots van Brahem als aan de talloze westerse invloeden die de Tunesische oed-speler in zijn lange carrière opdeed. “Een ontmoeting tussen hoofd en hart”, omschrijft The Guardian de plaat die de poorten opent voor een optreden vol ongebonden jazz, subtiele improvisaties en weidse melodieën. Brahem omringt zich op het podium met drie briljante muzikanten: Dave Holland (contrabas), Django Bates (piano) en Nasheet Waits (drums). Voor soulmates Anouar Brahem en Dave Holland betekent Blue Maqams een blij weerzien. Twintig jaar geleden werkten ze al samen voor het bejubelde Thimar-album.

 

Verspreid over de afgelopen twintig jaar bracht Brahem niet minder dan negen bepalende albums uit. Daarmee kroont hij zich tot een van de meest originele en meest getalenteerde muzikanten op het prestigieuze ECM-label. Met Blue Maqams kiest hij resoluut voor jazz. Als geen ander beheerst Brahem de fantastische oed, een peervormig snaarinstrument uit het Midden-Oosten. De warme, mysterieuze tonen staan garant voor een heerlijk verrassend geluid. De Tunesische muzikant en componist is een fenomeen: een meester in het tot leven brengen van dromerige composities vol akoestische warmte. Met het prachtige gezelschap waarmee hij zich voor Blue Maqams omringt, legt hij de brug tussen de westerse en de Arabische wereld. Maak je klaar voor een sensuele jazzavond vol magie, improvisatie en culturele vrijheid.

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Je kan helaas geen tickets kopen aan het kansentarief, noch met cultuurcheques voor studenten (GATE15) of jongeren. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie