Lee Fields & The Expressions

+ support: Bobby Oroza + Sugar Onion Sound dj's
28 apr
20:00

SOUL, FUNK, LEE FIELDS! Wie soul & funk zegt, zegt Lee Fields. Wie Lee Fields zegt, zegt soul & funk. Meer dan vijftig jaar al staat deze Amerikaanse legende op het podium. Maak je klaar voor een stomende show, want in De Roma wordt het wel een héél speciale avond. Lee Fields is namelijk jarig op 28 april. Kom je mee feesten?  

 

Binnen de soulwereld geniet ‘Little JB’ een ware cultstatus. De ‘JB’ staat natuurlijk voor James Brown en ook de ‘Little’ dankt Lee Fields aan zijn fysieke gelijkenis met The Godfather of Soul. 

 

Een rauwe, hese stem, gecombineerd met tedere teksten. Dat is het handelsmerk waarmee de charismatische Lee zijn publiek keer op keer weet te raken. Begin jaren zeventig scoorde hij meerdere hits, waaronder ‘She’s a Love Maker’ en ‘Gonna Make Love’. Swingende nummers die recht vanuit het hart komen. Hij toerde de wereld rond en werkte samen met bands als Kool & The Gang.

 

Met de opkomst van de disco verdween Lee Fields in de jaren tachtig korte tijd van het toneel, om later als een herboren soulgod en sterker dan ooit terug te komen. Niet vies van wat experiment sloeg hij in 2006 de handen in mekaar met de Franse House-dj Martin Solveig voor de opnames van enkele dancetracks. Het was echter zijn samenwerking met The Expressions, de succesvolle huisband van platenlabel Truth & Soul die voor een nieuwe vibe zorgde.

 

Samen met The Expressions keerde Lee Fields terug naar zijn grote liefde: de traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig. Het resultaat: vijf topalbums waaronder het prachtige Special Night dat twee jaar geleden uitkwam. In De Roma brengen Lee Fields & The Expressions hun nieuwe plaat. Maak je klaar voor een concert boordevol passie en energie.

 

www.leefieldsandtheexpressions.com

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Pers

“While others of his era burned out or faded away, Fields is still here, his voice now more passionate and ecstatic than ever” (Noisey)

 

“In a curios case of musical evolution, the older Fields becomes, the closer he gets to perfecting the sound of soul that he grew up with as a young man.” (NPR Music)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie