9 mei
20:00

De Duitse componist Volker Bertelmann maakt sinds 2004 pianomuziek onder de noemer Hauschka. Zijn muziek staat garant voor een volstrekt uniek klankentapijt, waarvoor hij onder andere gebruik maakt van prepared piano: Hauschka kleedt de snaren van zijn piano aan met andere instrumenten en gebruiksvoorwerpen, om op die manier spontane klanksveranderringen en verrassende gebeurtenissen in zijn composities te creëeren. Naast zijn werk op prepared piano is Haauschka ook een meester in prachtige, melodische stukken die het beste van artiesten als Ólafur Arnalds en Max Richter in herinnering brengen. Live doet zijn werk naast die artiesten ook aan Thom Yorke en Nils Frahm denken. Voor zijn nieuwste plaat A Different Forest (februari 2019) tekende Hauschka een contract bij Sony Classical. Vooruitgeschoven single Curious betekent voor Hauschka een terugkeer naar pure piano. De stukken op A Different Forest draaien allemaal rond de invloed van natuur op Hauschka's muziek. 

 

Hauschka is ook bekend als componist van filmmuziek. In 2016 schreef hij samen Dustin O'Halloran (A Winged Victory For The Sullen) de soundtrack voor Lion, waarmee ze genomineerd werden voor een Academy Award, een Golden Globe en een BAFTA. Daarnaast maakte hij muziek voor Hotel Mumbai (2018), Adrift (2018), In Dubious Battle (2016), Exodus (2016), Praia do Futuro (2014) en de miniserie Patrick Melrose (2018).

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie