Black History Month en De Roma presenteren:

Adia Victoria

The Dope Queen Tour
29 mrt
20:00

Intens, doorleefd, een tikje ruw en rauw: Adia Victoria heeft een dijk van een stem. De ravissante selfmade woman uit South Carolina spat van het podium. Tijdens The Dope Queen Tour stelt ze haar nieuwe plaat Silences voor. Daarop neemt ze je mee op een tocht langsheen de diepe krochten uit haar harde leven. Een onvergetelijke live-ervaring die niet licht onder je huid kruipt. Een verhaal van vallen en weer opstaan. Eerlijk, oprecht en doorwrongen van strijdlust.


Het leven van Adia Victoria ging niet over rozen. Als zwarte tiener in het diepe zuiden van de VS waren armoede en onderdrukking haar deel. “Ik weet niet of ik nog zou leven moest ik via de muziek geen uitweg hebben gevonden”, zegt ze daar zelf over. Op haar achttiende trok Victoria naar Parijs, later naar Brooklyn. Ze studeerde er ballet, acteerde, schreef poëzie. Maar het was pas nadat een vriendin haar een akoestische gitaar cadeau deed, dat ze een definitieve thuis vond in de gothic blues: de muziek uit haar jeugd, die ze in geen tijd naar haar hand zette.


De eerste single trok meteen de aandacht van Rolling Stone en met Beyond the Bloodhounds volgde al snel een studioalbum. Adia Victoria, intussen verhuisd naar Nashville, wordt wel eens vergeleken met PJ Harvey. Haar blues klinkt rauw en doorwrocht, bevat zowel pop- als rockinvloeden en in haar teksten neemt ze geen blad voor de mond. Voor haar nieuwe album werkte ze samen met producer Aaron Dessner van The National.


Silences is het meest persoonlijke album van Adia Victoria tot nu toe. Het vertelt het verhaal van een vrouw op zoek naar haar identiteit. Victoria wil niet langer stil zijn. Ze rekent af met haar demonen. Silences is zowel een intiem portret waarin ze haar zwakheden blootlegt, als een krachtig statement tegen seksisme en white supremacy. Gelukkig staat Victoria er niet alleen voor. In De Roma krijgt ze het gezelschap van een indrukwekkende live-band: Mason Hickman (gitaar), Jason Harris (basgitaar), Peter Eddins (keyboard)), Thimoty Beaty (drums), Chazen Singleton (trompet) en Austin Wilhote (trompet).

 

Black History Month

Het optreden van Adia Victoria valt binnen Black History Month Antwerp. Die staat dit jaar in het teken van zwarte kunst, als verzetsvorm en als weg naar bevrijding. Doorheen de maand maart wil BHM door middel van muziek, dans, poëzie, podiumkunsten, film, panels, … jonge Afro-Belgen dichter brengen bij kunst waarin ze zichzelf kunnen herkennen en waardoor ze geïnspireerd worden. Black History Month Antwerp wil hen, en iedereen die interesse heeft, aanmoedigen meer zwarte kunst in België op te zoeken.

Adia Victoria wil niet langer stil zijn. Ze rekent af met haar demonen

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie