Kokoroko

+ support: EMY + dj Global Wax
17 apr
20:00

Kokoroko klinkt swingend, maar betekent ook 'sterk zijn' in de Nigeriaanse taal Urhobo. Onder de naam komen acht muzikanten uit Londen samen om uiterst aanstekekelijke door blazers aangedreven soulmuziek te spelen. Onder leiding van trompetiste Sheila Maurice-Grey laten ze zich inspireren door de funky muziek waarmee ze opgroeiden: Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen en vele andere muzikanten uit West-Afrika. Een muzikaal eerbetoon om je ziel aan te verwarmen en je lichaam te laten dansen!

 

Support wordt verzorgd door EMY! Na een bronzen medaille op Humo's Rock Rally 2018 is EMY omgevormd tot een 5 koppige band. Ze brengen een set met groovy en zwoele instrumentatie rond een unieke soulstem. Checken! Ontdekken!

 

DJ Global Wax is het alter ego van Luc Paredis, mede-oprichter van muziektijdschrift Gonzo Circus. Hij was ook labelmanager bij PIAS en Zomba / Rough Trade. Als muzikant en muziekverzamelaar met deuntjes van over de hele wereld, zijn sets zijn geestverruimend en psychedelisch!

 

Credits

Sheila Maurice-Grey (Trumpet, Band Leader); Cassie Kinoshi (Alto Saxophone); Richie Seivwright (Rombone); Oscar Jerome (Guitar); Yohan Kebede (Keyboards); Mutale Chashi (Bass); Onome Ighmare (Percussion); Ayo Salawu (Drums)

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie