za 13
april

Voor de tweede keer komt Wende met MENS naar De Roma, maar dit keer pakt ze het een beetje anders aan. Was het vorig jaar de theatershow, deze keer speelt ze in een clubsetting met staand publiek de nummers van haar gelijknamige album waarvoor ze onlangs een Edison (de Nederlandse Grammy's, zeg maar) won. Centraal blijven de teksten, die zoals steeds bij Wende ijzersterk zijn. Hoe ben ik mens tussen allemaal mensen, vraagt de Nederlandse artieste zich af. In een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en ons onvermogen om grip te krijgen op wat er om ons heen gebeurt?

 

Wendes ogenschijnlijk simpele vraag zou tot duivels complexe antwoorden leiden. Tijdens haar zoektocht naar waarheden ging ze niet alleen te rade bij zichzelf, maar ook bij schrijvers als Typhoon, Joost Zwagerman en Dimitri Verhulst. Met producers Yan en Ludowic creëerde ze op basis van deze teksten een even rauw als spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes.

 

Wende is alles in één: singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, artist in residence bij Koninklijk Theater Carré. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen. 

 

Na uitverkochte zalen en grote festivalpodia overal in de Lage Landen, komt Wende opnieuw in De Roma uw harten veroveren!

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie