Gaye Su Akyol

met voor en na plaatjes door Aso Asın
7 jun
20:00 - 23:00

Wie traditionele Turkse muziek hoort, denkt niet spontaan aan Nick Cave of Nirvana. En toch zorgt Gaye Su Akyol voor een bijzonder natuurlijke symbiose van stijlen en sferen: psychedelische rockmuziek die hoofd en lijf doet daveren in samenspel met Turkse buikdansritmes die je meenemen naar een nacht onder duizend en één sterren. Maar laat je niet misleiden door de bezwerende sprookjesklanken: Gaye Su Aykol is in thuisland Turkije ook een stem van het progressieve front en schuwt in haar teksten de politieke en maatschappelijke boodschappen niet.

 

İstikrarlı Hayal Hakikattir is de tongbrekende titel van het laatste album, het derde in vijf jaar tijd. De tien nieuwe nummers nam Gaye Su Aykol op na achttien maanden touren en zijn een levendig bewijs van de evolutie die de artieste doormaakte. "Nu eens zoetgevooisd en dan weer heerlijk hees, op het titelnummer opent ze met haar stem alle registers. Terwijl de muziek traditioneel begint, gaat die nadien over in dwarse elektronica en rockende gitaren. Betoverend en verwachtingsvol, Gaye Su Aykol doet bomen beven en harten beroeren", zo schrijft Pitchfork.

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie