Tiny Legs Tim

+ Elvin Byrds
vr 8
maart

Op zijn vijfde studio-album Elsewhere Bound ruilt de Gentse bluesman Tiny Legs Tim de akoestische intimiteit van voorganger Melodium Rag in voor een veelkleurige sound met stomende blazers en broeierige percussie. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica, terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt een sluimerende onrust.

 

Tiny Legs Tim etaleert zich met deze nieuwe plaat, die op 1 februari uitkomt, als een artiest in blijvende ontwikkeling. De inspiratie voor Elsewhere Bound zocht hij onder meer in New Orleans. De nummers zijn energiek, ademen een warme bluessfeer, en bevatten tegelijkertijd een flinke knipoog naar de oude jazz en de actuele Nola-funk.

 

Voor de opnames stelde de Gentenaar een topband samen met muzikanten die ieder hun eigen stijl en persoonlijkheid injecteren. Tiny Legs Tim gaf hen bewust de vrijheid om tot een spontaan en veelzijdig resultaat te komen. De plaat werd live in één ruimte opgenomen, wat resulteert in een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues. De sfeer van Neil Youngs On The Beach is nooit ver weg.

 

Live spatten de nummers van het podium. Tiny Legs Tim en zijn muzikanten creëren een ongepolijste, spontane sound: warm, menselijk, geloofwaardig én vernieuwend. De Roma maakt zich alvast klaar voor een van de boeiendste live-ervaringen van het jaar. Want verrassingen zijn bij Tiny Legs Tim nooit ver weg. De zoektocht stopt immers nooit.

Voorprogramma wordt verzorgd door Elvin Byrds, het soloproject van Alaska Gold Rush-zanger Renaud Ledru. Prachtige rootsy folksongs met verrassend gitaarspel en doorleefde teksten. Aanrader!

Live spatten de nummers van het podium. Tiny Legs Tim en zijn muzikanten creëren een ongepolijste, spontane sound

Credits

Tiny Legs Tim: gitaar en zang
Tom Callens: blazersarrangementen, bariton en tenor sax
Mark De Maeseneer: tenor sax
Marie-Anne Standaert: trompet
Yves Fernandez: trompet
Luc Vermeir: Piano
Steven Troch: Mondharmonica
Filip Vandebril: Bas/contrabas
Amel Serra García: percussie
Frederik Van den Berghe: drum

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie