extra vertoning op 13 mrt!

NIET SCHIETEN

26 feb
-
13 mrt
Data & tickets

Op een doordeweekse november gaat de 9-jarige David met zijn ouders en zus Rebecca inkopen doen. Maar dan breekt onverwacht de hel los: de bende van Nijvel doet een aanval op het grootwarenhuis en David ziet zijn ouders en zus voor zijn ogen neergeschoten worden.

 

Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Zijn grootouders Albert en Metje vangen hem op en hebben de loodzware opdracht om, ondanks het grote verlies en verdriet en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.

 

  • David Van De Steen, die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zwaargewond raakte en zag hoe zijn ouders en zusje werden doodgeschoten, zal samen met regisseur Stijn Coninx aanwezig zijn bij de avondvertoning op dinsdag 26/2 en een nawoord doen.
  • Wegens grote belangstelling is die vertoning wel uitverkocht, maar u kan u aanmelden voor de wachtrij. Er komt ook een extra avondvertoning op woensdag 13/3, echter wel zonder nawoord.

Credits

REGIE: STIJN CONINX; GENRE: DRAMA; MET: JAN DECLEIR, VIVIANE DE MUYNCK; JONAS VAN GEEL; 2018; BELGIË; 2U00; NEDERLANDS GESPR.

Pers

"Een schot in de roos. Bravo voor Coninx en zijn scenaristen, die al die elementen in één soepele en meeslepende film hebben gegoten." (HUMO)


"Jan Decleir levert op zijn 72ste één van de indrukwekkendste acteerprestaties uit zijn carrière." (DE MORGEN)


"Coninx’ carrière stuiterde al alle kanten uit, maar wanneer hij zich van zijn meest integere kant toont, komt zijn talent als een ruwe diamant bovendrijven." (FILMMAGIE)


“Stijn Coninx kanaliseert naast het opgekropte verdriet van de familie ook de woede en de verontwaardiging die destijds breed gedragen werden. Er is dan wel genoeg aandacht voor de merkwaardige bokkensprongen in het onderzoek, het is de regisseur toch vooral om het menselijke aspect te doen.” (DE STANDAARD)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie