Bex-Catherine-Romano Trio

Emmanuel Bex (hammond) – Philip Catherine (gitaar) – Aldo Romano (drums)
20 jun
20:00

Tickets voor het verplaatste concert van 20 april blijven geldig voor de nieuwe datum.

 

De Roma is trots om drie van de meest charismatische muzikanten uit de Europese jazzscène samen te verwelkomen op het podium voor een unieke reünie. Al meer dan 20 jaar spelen Philip Catherine (gitaar), Emmanuel Bex (hammondorgel) en Aldo Romano (drums) samen in diverse samenstellingen en ensembles. Buiten een korte passage op Bex 3, het Pee Wee-album uit 1998, kwam het er echter nooit van om samen een plaat op te nemen.

 

Met La Belle Vie (uitgebracht op 1 februari) kwam daar na lang uitkijken eindelijke verandering in. De drie jazzmuzikanten ontmoetten elkaar voor het eerst begin jaren ’90 op de stoep van Sunset, de befaamde jazzclub in Parijs. Logisch dus dat het trio voor deze plaat in zee ging met het label dat groeide uit de club: Sunset Records. Het album is een eerbetoon aan de intense liefde voor de jazzmuziek die Catherine, Bex en Romano met elkaar delen. Aan het spelplezier ook, waarin ze elkaars gelijken vonden.


La Belle Vie brengt de drie muzikanten samen op een hoogtepunt, nadat ze elk een exceptionele individuele carrière uitbouwden. Philip Catherine, Belg en bevoorrechte partner van onder meer Chet Baker en Toots Tielemans. Emmanuel Bex, Fransman en beroemd van zijn samenwerkingen met onder meer Babik Reinhardt en Mônica Passos. En Aldo Romano, Italiaan, meer dan 50 jaar op het podium en wereldwijd gelauwerd voor zijn samenspel met onder meer Joe Lovano, Carla Bley en Steve Lacy.


“We hebben onze tijd genomen, maar de tijd was rijp”, aldus Emmanuel Bex over deze unieke plaat en samenwerking. Met negen betoverende nummers – waarvan zowel Bex, Catherine als Romano er elk drie componeerden - grijpt La Belle Vie terug naar de aloude traditie van de jazz in zijn meest pure vorm: het zuivere samenspel tussen orgel, gitaar en drum. Niet te missen!

TIMING:
19:15 deuren
20:00 start concert
21:30 einde

 

La Belle Vie is een eerbetoon aan de intense liefde voor de jazzmuziek die Catherine, Bex en Romano met elkaar delen
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie