Maisha

+ Emma-Jean Thackray + Harten Troef (dj)
18 mei
20:00

De zeskoppige jazzband Maisha onder leiding van drummer Jake Long is één van de strafste acts uit de bruisende nieuwe jazzscène die in Londen de kop opsteekt. De nummers van dit uitzonderlijke ensemble refereren naar John Coltrane en Pharaoah Sanders, maar even goed naar de afroklanken van Fela Kuti en (recenter) Shabaka Hutchings. Feel-good jazz van de bovenste plank. 

 

Naast Jake Long staat onder andere saxofoniste Nubya Garcia op het podium. Je kent haar van haar fantastische eigen platen met Nubya’s 5ive, haar werk aan de zijde van Moses Boyd en een hoop andere straffe projecten die mee de nieuwe klank van de UK jazzscène bepalen. Maisha’s debuut There Is A Place verscheen eind 2018 op Gilles Peterson’s Brownswood Recordings en schopte het meteen tot in een hoop eindejaarslijstjes.

 

Met het prachtige nummer Inside The Acorn kreeg Maisha ook de eer om de geweldige Brownswood Recordings-verzamelaar We Out Here te openen. Fans van Alfa Mist (21 februari in De Roma), Kokoroko (17 april in De Roma), Ezra Collective, Joe Armon-Jones, Makaya McCraven, Sons Of Kemet en aanverwante zielen: dit is eentje voor jullie!

 

Emma-Jean Thackray is trompettiste, componist, producer, multi-instrumentalist, zangeres, bandleader en dj, host van haar eigen show op Worldwide FM én wordt door Gilles Peterson, Red Bull Music Academy en Jazz FM getipt als opkomend jazztalent om in het oog te houden. Een heerlijke blend van jazz, electronics, Afrohouse, psych, experimental beats en improvisatie.

Pers

The Guardian (4 sterren): "Above all a dazling celebration of young, eclectic Britain"

 

All About Jazz (4,5 sterren): “The London jazz scene, which is in 2018 more active and characterful than it has been since the jazz-dance movement of the 1980s, offers up another jewel with this debut physical-release by spiritual-jazz septet Maisha.”

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie