De Roma, Amnesty International, KifKif, Knack en Uit De Marge presenteren

VERDACHT

Interactieve avond over etnisch profileren met o.a. Imade Annouri, Yasmine Kherbache, Liesbeth Homans, Bart Somers, Peter Mertens en Nahima Lanjri
28 mrt
20:00

Hoe voel jij je als de politie jou controleert? Hoe vaak gebeurt dat? Wat als je huidskleur de basis is voor de controle? Als de politie je controleert omwille van etnische of religieuze kenmerken, zonder objectieve reden, dan is dat etnisch profileren.


Etnisch profileren is onrechtvaardig en slecht politiewerk. Het helpt niets of niemand vooruit. Het is frustrerend voor wie het meemaakt en het versterkt vooroordelen. De politie verliest tegelijk het vertrouwen en verspilt middelen aan onnodige - en onwettige - controles.


Tijdens deze interactieve avond geven we een stem aan de mensen die in aanraking komen met etnisch profileren. Wat zijn jouw ervaringen? Wat is de impact van etnisch profileren? We kijken ook verder: wat weten we over etnisch profileren in België? Hoe willen politieke partijen dit probleem oplossen?

Politieke kleppers Imade Annouri (Groen), Yasmine Kherbache (sp.a), Liesbeth Homans (N-VA), Bart Somers (Open VLD), Peter Mertens (PVDA) en Nahima Lanjri (CD&V) gaan achteraf in debat.


Programma:
20u00: Vertoning van de documentaire 'Verdacht', met getuigenissen over de impact van etnisch profileren
21u00: Discussie met het publiek over etnisch profileren in België
21u45: Debat: hoe willen politieke partijen dit probleem bestrijden?
22.30u: Einde


Wil je alvast meer weten over etnisch profileren, ga dan naar: www.amnesty-international.be/etnischprofileren

 

Credits

Verdacht is de eerste Europese documentaire over de impact van politiecontroles: een KRO-NCRV 2Doc documentaire door Nan Rosens (Rosens Media) i.s.m. Controle Alt Delete.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie