FIVE SEASONS

DE TUINEN VAN PIET OUDOLF
9 apr
20:00

“Tuinontwerp gaat voor mij niet enkel over planten, het gaat over emotie en sfeer, een gevoel van overpeinzing. Je probeert mensen te raken met wat je doet. Je kijkt hier naar, en het gevoel gaat dieper dan wat je ziet. Het herinnert je aan iets in de genen – natuur, of het verlangen naar natuur.”
Piet Oudolf

 

Nadat hij een documentaire maakte over New York’s High Line, ontmoette de bekroonde filmmaker Thomas Piper de inspirerende tuinontwerper en landschapsarchitect met wereldfaam Piet Oudolf. Het idee voor een nieuw project ontstond: Five Seasons - De tuinen van Piet Oudolf. Een film over de carrière van Piet Oudolf, die op een radicale manier herdefinieerde wat tuinen kunnen zijn.

 

Five Seasons neemt kijkers mee in het creatieve proces van Piet Oudolf, gaande van zijn wondermooie abstracte schetsen, tot zijn theorieën over schoonheid en de ecologische implicaties van zijn ideeën. Doorheen de vier seizoenen vinden intieme discussies plaats in Oudolfs eigen tuinen in Hummelo, tijdens zijn bezoek aan zijn ontwerpen in New York, en in landschappen die Oudolf inspireren zoals de woestijn van Texas vol wilde bloemen en de postindustriële bossen van Pennsylvania. Of zoals Rick Darke, de bekende botanicus, tegen Oudolf zegt in de film: “Jouw werk leert ons iets zien wat we voordien niet zagen”.

 

Door middel van poëtische cinematografie en een unieke intrede tot Oudolfs werk, onthult Five Seasons wat Piet Oudolf ziet, en al dat waar wij als kijkers voordien niet toe in staat waren om te zien.

Credits

REGIE: THOMAS PIPER; GENRE: DOCUMENTAIRE, MET: PIET OUDOLF; 2018; VS; 75MIN; ENGELS EN NEDERLANDS GESPR. NED.ONDERTIT.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie