LIEBE IN DEN GÄNGEN

7 mei
14:00

De verlegen, in zichzelf gekeerde bouwvakker Christian neemt een nieuw baantje aan als vorkheftruckchauffeur in een groothandel in Leipzig. Wanneer Christian Marion van de zoetwarenafdeling ontmoet, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar voorzichtig beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken eenzijdig. Wanneer Marion op een dag niet meer komt opdagen, dreigt hij opnieuw in een zwart gat te vallen.

Credits

REGIE: THOMAS STUBER; GENRE: DRAMA; MET: SANDRA HÜLLER, FRANZ ROGOWSKI, PETER KURTH; 2018; DUITSLAND; 2U05; DUITS GESPR. NED. ONDERTIT.

Pers

"Wij zullen nooit meer naar een vorklift kunnen kijken zonder het geluid van de oceaan te horen. Alleen al daarom verdient Liebe in den Gängen een plekje bovenaan uw boodschappenlijstje. Om een oude supermarktslogan te parafraseren: u keert tevreden terug." (DE MORGEN)

 

"Tussen het palmboombehang en het koffiezet­apparaat bloeit een liefde op in Liebe in den Gängen. Over de edele kunst van het vorkhef­truckrijden en de grote teleurstellingen in het leven." (FILMKRANT.NL)

 

"Dit pareltje ademt iets uit waarvan we niet eens wisten dat het bestond, namelijk grootwarenhuispoëzie. Al tijdens de openingsscène, waarin de beelden van een verlaten supermarkt worden gecombineerd met klassieke muziek (een beetje zoals Kubrick de ruimteschepen in ‘2001’ liet rondwentelen op walsen van Strauss), voel je jezelf in dezelfde poëtische tristesse wegzinken die we ook terugvinden in de films van Kaurismäki." (HUMO)

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie