COLD WAR

7 mei
20:00

Dit meeslepend liefdesverhaal, gedraaid in zwart-wit, speelt zich af in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Een verhaal over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen.

 

Eerder maakte regisseur Pawlikowski al de alom bejubelde film Ida, over een jonge Poolse non die achter een duister familiegeheim komt. De lof voor Cold War is echter nog aanzienlijker: de film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Last but not least is de film tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond met de Grand Prix voor Beste Film.

Credits

REGIE: PAWEL PAWLIKOWSKI; GENRE: DRAMA; MET: JOANNA KULIG, TOMASZ KOT, BORYS SZYC; 2018; POLEN, FRANKRIJK, GROOT-BRITTANNIË; 1U24; POOLS, FRANS, DUITS, KROATISCH, ITALIAANS, RUSSISCH GESPR. NED. ONDERT.

Pawel Pawlikowski werd uitgeroepen tot Beste Regisseur op Cannes en dichter bij huis won Cold War de Grand Prix  en de publieksprijs voor Beste Film op het Filmfestival van Gent.

Pers

"Pawlikowski verstaat de kunst om dichtbij te komen door enigszins op afstand te blijven. Zijn toon is onderkoeld; hij fluistert liever dan dat hij schreeuwt, maar laat juist daardoor de emoties opvlammen. Alles wat je onderdrukt, komt sterker terug, laat Cold War zien." (DE VOLKSKRANT)

 

"In Cold War is het migratiegedrag van de geliefden al even grillig als hun liefdesleven. Pawlikowski filmt hun woelige relatie als een weerspiegeling van het gespleten tijdsklimaat, maar ook als een gevolg van de psychologische barrières en temperamentsverschillen die hen scheiden. Met enige vertraging realiseren ze zich dat ze immens dicht bij elkaar staan, ondanks de hen omringende opgedeelde wereld." (FILMMAGIE)

 

"Cold War is, met andere woorden, een van die zeldzame films waarop niets aan te merken valt. Een voldragen meesterwerk, van een unieke regisseur." (DE MORGEN)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie