THE SISTERS BROTHERS

14 mei
14:00

In 1850 is het Wilde Westen volledig in de ban van de goudkoorts. De broers Eli en Charlie Sisters - beiden premiejagers - krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Warm laat zich echter moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Welk geheim heeft Warm dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.

Credits

REGIE: JACQUES AUDIARD; GENRE: DRAMA; MET: JOAQUIN PHOENIX, JAKE GYLLENHAAL, JOHN C. REILLY; 2018; VS; 2U01; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

Jacques Audiard won De Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. The Sisters Brothers wist ook vier Césars te verzilveren en drie Lumière awards, onder andere voor Beste Regie en Beste Cinematografie.

Pers

"Ook wie niks heeft met westerns, wordt door Jacques Audiard gevat met zijn lasso in The Sisters Brothers. Een soms brutale maar voor Audiards doen heerlijk luchtige, warme film met een geweldige cast en een hart van goud." (DE MORGEN)

 

"Dit is een psychologische tragikomedie, een intieme western in open ruimtes die zelfonderzoek koppelt aan utopische dromen. Het is ook een gewelddadige western die pacifisme bepleit en in een vrouwenarm universum het mannelijkheidsbeginsel laat imploderen." (FILMMAGIE)

 

"Meeleven met twee halvegare huurmoordenaars: gek genoeg lukt dat." (DE VOLKSKRANT)

 

"Het unieke aan The Sisters Brothers is dat de film een wonderlijk evenwicht vindt tussen bikkelhard realisme, ziekelijke humor, bijtende maatschappijkritiek (Amerika: het land van de hebzucht), en onverwachte sentimentaliteit. Zo zijn de broers geen typische gunslingers die vanuit de heup schieten en de revolvers nog eens rond de wijsvinger laten tollen, maar twee oudere mannen die worstelen met hun verleden en stilaan naar een thuis verlangen." (HUMO)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie