De Roma en MONA Film presenteren:

CAPHARNAÜM

28 mei
20:00

De kleine Zain probeert zijn ouders in een rechtbank aan te klagen voor een simpele maar hartverscheurende reden: zijn onmogelijke leven in de sloppenwijken van Beiroet. De 12-jarige jongen is genoodzaakt om voor zijn leven en familie te vechten. Hij verkoopt drankjes op straat, steelt te pas en te onpas en beschermt zijn 11-jarige zus Sahar tegen sinistere mannen. Als Zain weet te vluchten komt hij terecht in een kuststadje. Ook hier probeert hij – omgeven door kleurrijke figuren in dezelfde erbarmelijke omstandigheden – zijn hoofd boven water te houden.

 

De Libanese actrice en regisseuse Nadine Labaki weet met Capharnaüm een ongekend melodrama af te leveren. Haar manier van regisseren is bovenal verrassend gedurfd: ze omarmt niet alleen een ingenieuze flashback-structuur, maar gebruikt ook voornamelijk non-professionele acteurs die voor aanvang van de film het tragische leven leidden dat ze zo scherp verbeeldt. Capharnaüm stelt de kijker een ongemakkelijke vraag: wat is de bestaansreden voor de allerarmsten? Een must see voor iedereen die onrecht een naam wil geven

Credits

REGIE: NADINE LABAKI; GENRE: DRAMA; MET: ZAIN AL RAFEEA, BOLUWATIFE TREASURE BANKOLE, NADINE LABAKI; 2018; LIBANON; 2U03; ARABISCH GESPR. NED. ONDERTIT.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie