Alela Diane

+ Matt Watts Group (duo)
19 jun
20:00

Indommelen bij het geluid van je vader die voor het haardvuur met zijn noeste werkhanden fluweelzachte liedjes zit te tokkelen. Dat zijn de eerste herinneringen die de Amerikaanse singer-songwriter Alela Diane voor altijd met zich mee draagt. Het stimuleerde haar om zelf nummers te beginnen schrijven. Mét succes, want ondertussen is de queen van de melancholische pop-gospelsong al aan haar vijfde soloplaat toe.


Alela Diane groeide op in Nevada City. Een minuscuul mijnwerkersstadje in California. Er staan meer naaldbomen dan er mensen wonen. Hoewel ze vandaag de wereld rondtoert en Nevada City heeft ingeruild voor het van creativiteit bruisende Portland, klinkt het desolate, verstilde landschap uit haar jeugd nog steeds door in haar nummers. De melancholische gospel- en bluessongs die Alela Diane als smeulende gensters over haar publiek doet dwarrelen, gaan over de grote en kleine zaken van het leven. Liefde, eenzaamheid, verlies. Met haar wondermooie stem neemt ze je moeiteloos mee in haar verhalen. Zonder pretentie, eerlijk en oprecht.

 

Ook op haar nieuwe album Cusp put Alela Diane ten volle uit haar persoonlijke leven. We weten nu waarom ze enkele jaren naar de achtergrond verdween. Alela Diane nam de tijd om moeder te worden. Het is die ingrijpende gebeurtenis die de inspiratie leverde voor deze heerlijke nieuwe plaat, wellicht haar beste sinds The Pirate’s Gospel, haar betoverende debuut uit 2006.

 

Voer voor fans van Joni Mitchell, Agnus & Julia Stone, Bon Iver en Marissa Nadler. Wij steken in De Roma alvast het kampvuur aan en kijken reikhalzend uit naar een heerlijke indiefolk-avond met een vleugje gospel.

 

De geweldige Matt Watts Group verzorgt het voorprogramma bij Alela Diana. Matt Watts is geen onbekende in België. Je kent de Amerikaanse Brusselaar onder meer van zijn passages bij Zita Swoon, Rudy Trouvé’s I H8 Camera en The Love Substitutes. Als songwriter bracht hij ook verschillende soloalbums uit, waaronder het fel bejubelde Songs From A Window (2014).

 

Voor zijn show in De Roma brengt Matt Watts bassist Nicolas Rombouts mee: ex-Dez Mona en samen met Stef Kamil Carlens één van de drie leden van de Matt Watts Group. De twee heren putten er uit Queens, het nieuwe album van Matt Watts dat binnenkort verschijnt. Queens, is Matt Watts’ persoonlijke ode aan Brussel. Een album over de vrienden, junkies, liefdes, prostituées en dansers die hij ontmoette tijdens zijn vele dwaaltochten doorheen de hoofdstad. Om deze verhalen in te kleuren nodigde Matt Watts verschillende vrienden/muzikanten uit om mee te werken aan zijn plaat. Zo herkennen we onder meer Bjorn Eriksson & Nathalie Delcroix. Voer voor fans van Daniel Norgren (21/05 in De Roma) en The Tallest Man on Earth.
 

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

TIMING:
19:15 deuren
20:00 Matt Watts Group
20:50 Alela Diane
22:00 einde

 

Een heerlijke indiefolk-avond met een vleugje gospel
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie