Wilco

+ support: OHMME
24 sep
20:00

Wilco komt naar De Roma! We herhalen: WILCO KOMT NAAR DE ROMA! Moeten we ze nog voorstellen? De band achter meester-songschrijver Jeff Tweedy is een genre op zichzelf, een levende legende, een lichtend baken in een landschap waar groepjes komen en gaan. Al bijna 25 jaar lang verfijnen de Amerikanen hun stijl met bakken talent en een haarscherp gevoel voor melodie. Hun muziek zweeft tussen folk, soul, country en pop, wat zorgt voor aanstekelijke nummers op het kruispunt tussen avontuurlijke rock en akoestische ballads.

 

Elke rechtgeaarde muziekliefhebber heeft classics als Yankee Hotel Foxtrot, Being There en A Ghost Is Born op een plekje heel dicht bij zijn of haar hart zitten, maar ook hun latere werk is nooit minder dan fantastisch. Drie jaar na het geweldige Schmilco (die naam alleen al!) staat de band uit Chicago met alweer een nieuw album klaar. Bij hun vorige Belgische passage in de Brusselse AB schreef De Morgen “op het podium komt nauwelijks een band in de buurt van deze kerels uit Chicago”, toen Jeff Tweedy vorige zomer solo in het Antwerpse OLT speelde liet strooide Focus Knack met maar liefst vijf sterren. Wilco, dat is Grote Kunst. Zorg dat u erbij bent!

 
Indieduo OHMME uit Chicago danst moeiteloos heen en weer tussen pure pop en waanzinnige mathrock. Hun invloeden variëren tussen Kate Bush, Brian Eno, jazz en improvisatie wat resulteert in een repertoire dat bestaat uit gebalde tweeminutenhits, uitdijende jams van een kwartier en alles daartussen. Een absolute aanrader!

 

Voor dit concert kan u geen tickets kopen aan kansentarief of met cultuurcheques.

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie