Becoming Astrid

11 jun
14:00 - 16:03

In het vooroorlogse Zweden vindt de jonge Astrid Lindgren het leven zo saai dat ze het soms moet uitschreeuwen. Ze is dan ook dolgelukkig wanneer ze aan de slag kan als stagiaire bij de lokale krant. Het geeft haar een kans om haar wereld te verruimen en te ontsnappen aan het eentonige leven in het religieuze dorp. De samenwerking met haar baas Reinhold verloopt goed – te goed, want de twee vallen voor elkaar; ook al is hij een getrouwde man. Wanneer Astrid zwanger blijkt, is dat dan ook een groot probleem.

 

Becoming Astrid is een verrassend verfrissende, maar vooral hartverscheurende biopic over de jonge Astrid Lindgren. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Credits

REGIE: PERNILLE FISCHER CHRISTENSEN; GENRE: BIOGRAFIE; MET: ALBA AUGUST, TRINE DYRHOLM, MAGNUS KREPPER; 2018; ZWEDEN; 2U03; ZWEEDS GESPR. NED. ONDERTIT.

Pers

“Het breekt je hart, en dat is te danken aan regisseuse Pernille Fischer Christensen. De film is een feministisch statement op zich: de schrijfster van Pippi Langkous moest in haar eigen leven strijden voor haar vrijheid als meisje en vrouw – en betaalde daar een dure prijs voor. Maar in plaats van boodschappen erin te rammen, laat ze het verhaal voor zich spreken. Becoming Astrid is een must voor iedereen die van Pippi Langkous houdt en vooral voor al de rest.” (DE STANDAARD)


Becoming Astrid eindigt voor Lindgrens romandebuut in 1944. Zo voorkomen de makers dat ze met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis moeten stappen. Een gewaagde keuze die goed uitpakt, bovendien krijgt zo de vrouw achter de schrijver de aandacht die ze verdient.” (DE VOLKSKRANT)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie