Woman at War

11 jun
20:00 - 21:41

Halla is een geliefde bewoner van een klein IJslands dorp, dirigent van het lokale koor en… ecoterrorist. Als de mysterieuze ‘bergvrouw’ legt ze elektriciteitscentrales plat met behulp van een simpele pijl en boog. Halla is vastberaden om de vervuilende aluminiumindustrie aan banden te leggen, totdat ze te horen krijgt dat ze een kind kan adopteren. Kiest Halla ervoor om moeder aarde te redden of om zelf moeder te worden?

Credits

REGIE: BENEDIKT ERLINGSSON; GENRE: KOMEDIE-DRAMA; MET: HALLDÓRA GEIRHARDSDÓTTIR, JÓHANN SIGURDARSON; JUAN CAMILLO ROMAN ESTRADA; 2018; IJSLAND; 1U41; IJSLANDS GESPR. NED. ONDERTIT.

Pers

Woman at War is een gemoedelijk maatschappijkritische komedie met het hart op de juiste plaats.” (DE VOLKSKRANT)


“Het is een plezier én een opluchting dat deze vrouw in niets beantwoordt aan het geitewollensokkencliché … Woman at War gaat de ernst van het onderwerp niet uit de weg, maar de geestige elementen voorkomen dat het topzwaar uitdraait … Het moet gezegd: wat is Woman at War in deze tijden van politieke passiviteit een prettig en verkwikkend medicijn tegen oprispingen van machteloosheid.” (DE STANDAARD)


“De IJslandse hoogvlakten zijn de inzet van deze met fijne humor doorspekte strijd van een klimaatactiviste.” (DE STANDAARD)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie