Leave No Trace

12 jun
14:00 - 15:49

Will, een Irak-veteraan, en Tom, zijn jonge tienerdochter, wonen al enkele jaren buiten de beschaving in een natuurreservaat in Portland, Oregon. Ze volgen deze idyllische, afgezonderde levensstijl onder invloed van Wills vrees voor sociale interactie, uitgelokt door zijn PTSS. Door een stom toeval worden ze ontdekt en door de sociale diensten ondergebracht in een huis op een kerstboomplantage. Deze opgedrongen manier van leven drijft vader en dochter opnieuw de wildernis in, wat leidt tot een tocht met ingrijpende gevolgen voor hen beiden.


Na het Oscargenomineerde Winter’s Bone serveert regisseur Debra Granik opnieuw een intens, genuanceerd portret van vader-dochter liefde. In haar specifieke filmstijl combineert Granik ruw naturalisme met poëtische esthetiek, maar het zijn toch vooral de acteerprestaties die de film indrukwekkend maken, met de jonge Thomasin McKenzie als grote ontdekking.

Credits

REGIE: DEBRA GRANIK; GENRE: DRAMA; MET: THOMASIN MCKENZIE, BEN FOSTER, JEFFERY RIFFLARD; 2018; CANADA, VS; 1U49; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

Thomasin McKenzie won de Eerste Prijs in de categorie Aanstormend Talent op het Alliance of Women Film Journalists. Op het Central Ohio Film Critics Association Won Ben Foster de Prijs voor Beste Acteur. Leave No Trace won de Truly Moving Picture Award op het Heartland Film. Op het Independent Film Festival Of Boston wonnen ze de Grand Jury Prize voor Beste Speelfilm. De Virtuoso Award ging naar Thomasin McKenzie op het Santa Barbara International Film Festival.

Pers

"Regisseuse Debra Granik deinst niet terug voor de onbarmhartige realiteit. Maar Leave No Trace heeft desondanks zo’n diep menselijke kern dat je er toch door gesterkt wordt. Dat is een kwaliteit die slechts weinig films hebben." (NRC)

 

"Een subtiel, rustig drama met veel stiltes en mooie beelden van het Amerikaanse noordwesten." (FILMTOTAAL)

 

"Leave No Trace is specifiek én universeel. Maar vooral ook een liefdevolle ode aan 'gewone mensen' en de schoonheid van echte vrijheid." (FILMMAGIE)

 

"Een intens brok-in-de-keeldrama over een dochter met een kapotte vader." (DE TELEGRAAF)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie