The Guilty (Den Skyldige)

12 jun
20:00 - 21:15

Asger Holm werkt als politieman bij de noodcentrale. Doorgaans wordt hij geconfronteerd met banale telefoontjes, of dronken mensen die hem voor de grap opbellen. Plots wordt hij gebeld door een vrouw die is gekidnapt. Het gesprek wordt echter brutaal afgebroken. Gewapend met zijn telefoon en rekenend op zijn intuïtie begint Asger een race tegen de tijd om het leven van de vrouw te redden.

Credits

REGIE: GUSTAV MÖLLER; GENRE: THRILLER; MET: JAKOB CEDERGREN, JESSICA DINNAGE, OMAR SHARGAWI; 2018; DENEMARKEN; 1U15; DEENS GESPR. NED. ONDERTIT.

Den Skyldige werd op het Rotterdam International Film Festival bekroond met de Publieksprijs en de Prijs van de Jongerenjury. Regisseur Gustav Möller ging in Seattle naar huis met de Golden Space Needle Award voor Beste Regisseur. Op het Sundance Film Festival en het Thessaloniki Film Festival gingen ze naar huis met de Publieksprijs. In Thessaloniki werd Jakob Cedergren ook bekroond als Beste Acteur. In Torino kreeg de film meerdere prijzen, de Publieksprijs, Prijs voor Beste Scenario, en Beste Acteur. Op het Valladolid International Film Festival won Gustav Möller de Golden Blogos Award en ook de Eerste Prijs voor Beste Scenario. Ze wonnen nog in Washington en Zurich.

Pers

The Guilty speelt zich integraal af tussen vier muren, met slechts één relevant personage in beeld. Alle actie gebeurt aan de andere kant van de telefoonlijn. En toch zagen we zelden zo'n zenuwslopende thriller.” (DE MORGEN)


“Zo strak en minimalistisch als Den Skyldige zie je telefoonthrillers zelden.” (DE VOLKSKRANT)


“Zo eenvoudig kan het zijn. Het Deense The Guilty bewijst dat een getalenteerd acteur in combinatie met een slim en goed gefilmd script soms voldoende zijn om je 85 minuten de adem te laten inhouden.” (NRC)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie