Beautiful Boy

14 jun
14:00 - 20:00

Vader David Sheff staat machteloos. Zoon Nic kampt met een hardnekkige methamfetamine-verslaving en heeft moeite zich te bevrijden uit de vicieuze cirkel van terugval en herstel. Als hij dan toch een ontwenningskuur gaat volgen komt Lauren, ook een drugsverslaafde, op zijn pad. Samen zetten ze de eerste stappen richting herstel, maar een zoveelste terugval ligt op de loer voor het verliefde tweetal.


In zijn Hollywood-debuut schetst Felix van Groeningen op indringende wijze het verhaal van een familie die getormenteerd wordt door een drugsverslaafde zoon. Een film die zonder twijfel tot discussies kan leiden.

 

De film werd gedraaid op locatie in Los Angeles en San Francisco. Ruben Impens, Felix’ vaste chef camera, en monteur Nico Leunen maakten samen met Felix de oversteek naar Amerika.

Credits

REGIE: FELIX VAN GROENINGEN; GENRE: DRAMA; MET: STEVE CARELL, TIMOTHÉE CHALAMET, MAURA TIERNEY; 2018; VS; 2U; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

Felix van Groeningen won de Independent by Nature Award op het Aspen Filmfest voor Beautiful Boy. Op het Chicago International Film Festival wonnen ze de Founders Award voor Beste Speelfilm. Timothée Chalamet ging op de Hollywood Film Awards naar huis met de eerste prijs voor Supporting Actor of the Year. En Felix van Groeningen werd er bekroond met de Eerste Prijs voor Aanstormend Talent. Timothée Chalamet won ook nog op het Palm Springs International Film Festival en op de San Diego Film Critics Society Awards.

Pers

“Met een Vlaamse regisseur, chef camera en monteur is Beautiful Boy de beste Belgische film die ooit in de VS gedraaid werd.” (DE STANDAARD)


“Het verontrustende drugsdrama Beautiful Boy omvat het hele junkie-in-een-gezinstraject zonder sentimenteel te worden.” (DE VOLKSKRANT)


“Acteur Timothée Chalamet palmt in, manipuleert, snauwt en lijdt als verslaafde zoon Nic.” (DE VOLKSKRANT)


“Wat de vertolkingen van Chalamet en Carell betreft: daar komen beslist Oscarnominaties van, misschien zelfs Oscars. Er wordt in Beautiful Boy zelfs zo sterk geacteerd dat men bijna over het hoofd zou zien hoe fraai deze film op technisch vlak in elkaar steekt.” (HUMO)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie