Boekvoorstelling ism Uitgeverij Horizon

Black-Out - Dalilla Hermans invites

+ Charlotte Adigéry & Darrell Cole
11 mei
20:00

De moord op een jonge activiste zet het land in rep en roer. Iedereen heeft zijn mening klaar over de moordenaar: een vleesgeworden internettrol die zijn woorden omzette in daden. Maar is dat wat er echt gebeurd is? Black-out vertelt het verhaal van een schijnbaar doodnormale jongen die achter zijn computerscherm transformeert tot een echte bully en uiteindelijk zelfs in de cel belandt voor moord. Terwijl hij zijn vonnis afwacht en stilaan alle controle verliest, krijgt het verhaal van de vermoorde Maya vorm. Was zij echt zo onschuldig als de rouwberichten en krantenkoppen nu beweren?

 

Black-out is het nieuwe boek van auteur en columniste Dalilla Hermans (1986). In De Roma stelt ze het voor de eerste keer voor aan het grote publiek tijdens een avondvullende show. Met onder andere de geweldige Gentse Charlotte Adigéry, bekend van het grensverleggende WWWater, wordt deze avond ook een muzikaal avontuur om naar uit te kijken. De in Londen geboren Antwerpse rapper Darrell Cole brengt een verfrissende mix van retro-sounds en underground hiphop. 

 

Dalilla Hermans werd geboren in Rwanda en geadopteerd. In haar werk verzet ze zich tegen elke vorm van ongelijkheid, discriminatie, racisme en seksisme. Daarnaast klaagt ze ook stereotiepe beeldvorming in de media aan. Ze schreef eerder het autobiografische Brief aan Cooper en de wereld, het kinderboek Brown Girl Magic en schreef een bijdrage voor de bloemlezing Zwart.

 

Charlotte Adigéry werd internationaal overladen met lof voor haar ep Zandoli, uitgebracht bij het bekende Deewee-label van Stephen en David Dewaele van Soulwax/2 Many DJ's. Je kent haar van haar hit High lights én uit de film Belgica van Felix van Groeningen, waarin ze het slotnummer The best thing zingt.

 

Na zijn fantastische singles Take Me Away en BOATS, bracht Darrell Cole - roots in Sierra Leone, geboren in Londen, opgegroeid op Linkeroever - een fantastische EP-trilogie uit (Loading, Still Loading en Fully Loaded). Vandaag timmert hij volop aan zijn debuutalbum. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie