Paradise City

Presented by Mario Goossens
1 nov
20:00

Kan muziek een katalysator zijn voor mensen om uit het dal te klimmen? Dat is de centrale vraag die Triggerfinger-muzikant Mario Goossens zich stelt in de Canvas-documentairereeks PARADISE CITY. Voor die reeks bezocht hij zes wereldsteden die getroffen werden door een catastrofe. De Paradise City Tour brengt het verslag van deze zoektocht naar de helende kracht van muziek tot op het podium. 

 

Opvallend veel genres uit de muziekgeschiedenis vinden hun oorsprong in miserie. Gospel, blues, jazz, soul, R&B, punk, techno, reggae, hiphop, ...Deze stijlen zijn ondertussen grote commerciële successen, maar in de kiem ontstonden ze bij een samenleving die het hard te verduren kreeg, met weinig kansen tot ontplooiing.

 

De zes steden die Mario Goossens bezocht, werden stuk voor stuk getroffen door het noodlot, hetzij door de kracht van de natuur, hetzij door de zwakte van de mens. Samen met muzikant/regisseur Karel Van Mileghem (Jacle Bow) werkte Mario Goossens zijn reis verder uit tot een avondvullende show over de helende kracht van muziek. Paradise City brengt een amalgaam van sterke getuigenissen, een flinke brok muziekgeschiedenis, filmische impressies van wereldsteden en vooral veel live-muziek. Een pakkend portret van stedelingen die hoop brengen waar hopeloosheid regeert. 


MARIO GOOSSENS (DRUMS, PRESENTATIE); KAREL VAN MILEGHEM (GITAAR, BAS, PRESENTATIE); DAVID POLTROCK (TOETSEN); JAN BAS (ZANG); GERTJAN VAN HELLEMONT (GITAAR, BAS, ZANG)

 

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie