6 okt
20:00

De dochter van de beroemde fadista Teresa Siqueira is een megaster in Portugal, Brazilië en Spanje en steelt inmiddels ook de harten van fadoliefhebbers wereldwijd. Carminho beheerst niet alleen de authentieke fado, met haar prachtige stem die recht uit het hart komt, maar gaat ook kruisbestuivingen aan met bijvoorbeeld traditionele Braziliaanse muziek. Voortdurend blaast ze nieuw leven in de eeuwenoude fadotraditie.

 

In Brazilië werkte ze samen met iconen als Milton Nascimento. Het album Carminho Canta Tom Jobim uit 2016 is dan weer een ode aan de legendarische Braziliaanse componist Antônio Carlos Jobim, vader van de bossanova. In 2018 verscheen haar vijfde album Maria, waarop ze verschillende zelfgeschreven nummers zingt en haar eigen unieke stem verder ontwikkelt. Met respect voor het verleden én de blik op de toekomst.

 

 

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Credits

CARMINHO (ZANG); FLÁVIO CARDOSO (GITAAR); LUIS GUERREIRO (PORTUGESE GITAAR); TIAGO MAIA (CONTRABAS); PEDRO GERALDES (LAPSTEEL)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie