De Roma, Polis Uitgeverij, Passa Porta en L’Afrique c’est chic presenteren:

Reni Eddo-Lodge

Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat
3 okt
20:00

De Britse journaliste Reni Eddo-Lodge (1989) schreef in 2014 een blogpost waarin ze haar frustratie over het racisme in de Britse samenleving de vrije loop liet. De blogpost ging viraal en resulteerde in een boek dat smeekt om gelezen te worden: Why I’m No Longer Talking to White People About Race. Op 3 oktober stelt ze in De Roma de Nederlandstalige versie van de ondertussen veel bekroonde bestseller voor: Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat.

 

Racisme is ons probleem. Het gaat niet alleen om agressie, maar ook om subtiele vooroordelen die je overal tegenkomt. Wat betekent het om niet wit te zijn in een wereld waarin wit zijn als vanzelfsprekend wordt ervaren? Reni Eddo-Lodge gaat op zoek naar de historische oorzaken van racistische vooroordelen en toont aan hoe de ongelijkheid tussen wit en niet-wit in onze samenleving werkt. Racisme vind je in de politiek, op straat en in onze popcultuur. Het gaat lang niet alleen om de diepgewortelde angst voor massamigratie of een ranzige discussie over een zwarte James Bond. Discriminatie vind je ook terug bij welmenende, tolerante burgers. Om het structurele racisme tegen te gaan moeten we er ons allemaal bewust van worden, zegt Reni Eddo-Lodge.

 

Een samenwerking tussen De Roma, Polis Uitgeverij en Passa Porta, in het kader van L’Afrique c’est chic. Geniet van een avondvullend programma met verschillende sprekers & acts, met aansluitend de feestelijke opening van L’Afrique c’est chic. Dit Antwerpse festival is een samenwerking tussen De Roma, ccBe en Arenberg. Het viert de kunst, cultuur en identiteit van de Afro-cultuur. Het festival staat symbool voor artistieke vrijheid en predikt een boodschap van tolerantie, gelijkheid en diversiteit. L’Afrique c’est chic loopt van 3 tot 24 oktober op verschillende locaties in de stad en in de districten. Meer info: www.facebook.com/afriquechicfestival/

 

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie