BINTI (+8)

4 sep
14:00

Binti is een twaalfjarig meisje dat geboren is in Congo en een bekende vlogger wil worden. Hoewel ze in België wonen, hebben Binti en haar vader Jovial geen papieren. Ze moeten dus erg op hun hoede zijn voor de politie. Op een dag leert Binti Elias kennen. Een mooie vriendschap vol vlogplezier ontstaat en stilaan bedenkt Binti een ingenieus plan. Als haar vader en de lieve moeder van haar nieuwe vriendje trouwen, kunnen ze zonder problemen in België blijven!

Credits

REGIE: FREDERIKE MIGOM; GENRE: AVONTURENFILM; MET: BEBEL TSHIANI BALOJI, MO BAKKER, JOKE DEVYNCK, BALOJI; 2019; BELGIË; 1U30, NEDERLANDS GESPR.

Binti werd bekroond met de Eerste Prijs voor Beste Jeugdfilm op het JEF-festival in Antwerpen. Ze waren ook de grote winnaar op het FIFEM in Montréal en daarbovenop kregen ze ook nog een Speciale Vermelding van de kinderjury.

Pers

“Hoe breng je kinderen iets bij over de harde realiteit, zonder ze met een instant depressie naar huis te sturen? Frederike Migom vindt de juiste balans in Binti, een zonnige jeugdfilm over een twaalfjarige vlogster die bij gebrek aan papieren het land uitgestuurd dreigt te worden.” (DE MORGEN)


“Het mooie aan deze jeugdfilm is de complexloosheid waarmee de regisseuse u meetrekt in de leefwereld van Binti, een asielzoekster die zelfs na de zoveelste razzia haar optimisme niet verliest.” (HUMO)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie