DOUBLES VIES

5 sep
14:00

Doubles vies is een nieuwe film van de Franse regisseur Olivier Assayas, een satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs. De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel, een van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen.

Credits

REGIE: OLIVIER ASSAYAS; GENRE: KOMEDIE; MET: JULIETTE BINOCHE, GUILLAME CANET, VINCENT MACAIGNE; 2018; FRANKRIJK; 1U48; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

Pers

“Als kijker geniet je van het plezier waarmee de acteurs hun scherpe dialogen opdienen.” (DE VOLKKRANT)

 

“Het resultaat is een intrigerende mix van praatfilm, filosofisch essay, cultuursatire en psychodrama, met een brede narcistische grijns opgevoerd door het kruim van de Franse acteurswereld.” (FILMMAGIE)

 

“De regisseur schept plezier in het gebakkelei en de vinnige dialogen, die voortreffelijk geschreven zijn. Naast de uitstekende cast is dat de grote troef van deze film. Maar dan moet je dus wel van een forse dosis narcistisch geëmmer houden. (DE STANDAARD)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie