COLETTE

22 okt
14:00

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine.

 

De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Credits

REGIE: WASH WESTMORELAND; GENRE: KOSTUUMDRAMA; MET: KEIRA KNIGHTLEY, DOMINIC WEST, ELEANOR TOMLINSON; 2019; VK; 1U51; ENGELS, FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

Op het Hollywood Music In Media Awards wonnen ze de HMMA Award voor Beste Soundtrack.

Pers

“Keira Knightley schittert in – alweer – een kostuumdrama, dit keer als de bekende Franse auteur Colette, die uit het patriarchale korset breekt dankzij een scherpe pen en een flinke schep je m’en foutisme.” (DE MORGEN)

 

Colette is allebehalve een stijf kostuumdrama.” (DE VOLKSKRANT)

 

“Keira Knightley doet de letteren knetteren in Colette, een biopic over de vrijgevochten Franse schrijfster.” (FOCUS KNACK)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie