IF BEALE STREET COULD TALK

5 sep
20:00

Harlem, begin jaren '70. De 19-jarige Tish is zwanger van Fonny, haar jeugdliefde. Hun droom van een eigen familie spat uit elkaar wanneer Fonny naar de gevangenis moet voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Terwijl Fonny's ouders worstelen met gevoelens van machteloosheid, lijkt de moeder van Tish alles op het spel te willen zetten voor het geluk van haar dochter, haar toekomstige schoonzoon en voor het ongeboren kind.

Credits

REGIE: BARRY JENKINS; GENRE: DRAMA; MET: STEPHAN JAMES, REGINA KING, KIKI LAYNE; 2018, VS; 1U59; ENGELS GESPR. NED ONDERTIT.

Regina King werd overladen met prijzen voor haar acteerprestatie. De Oscar en de Golden Globe gingen naar haar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

 

Op het African-American Film Critics Association wonnen ze de AAFCA Award voor Beste Onafhankelijke Film en Regina King opnieuw voor Beste Vrouwelijke Bijrol. De Austin Film Critics Award namen ze mee naar huis voor Beste Regie, Beste Film en Beste Vrouwelijke Bijrol.

 

Regina King won de Chairman’s Award op het Palm Springs International Film Festival. In Philadelphia wonnen ze de Eerste Prijs voor Beste Regie, Beste Vrouwelijke Bijrol (Regina King) en Kiki Lane voor Aanstormend Talent.

Pers

“Astronomen opgelet: vijf sterren in constellatie gemeld ter hoogte van If Beale Street Could Talk, een astronomisch mooie film over liefde tegen alle tegenwerking in.” (DE STANDAARD)


If Beale Street Could Talk bevecht racisme met bedwelmende schoonheid.” (DE MORGEN)


“Ga vooral zelf kijken, want If Beale Street Could Talk blijft wel degelijk één van de mooiste films van het moment.” (HUMO)


“Na het succes van Moonlight verbluft Barry Jenkins opnieuw met If Beale Street Could Talk.” (TROUW)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie