AT ETERNITY'S GATE

10 sep
14:00

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 naar Frankrijk verhuist om door te breken als kunstenaar, leert hij een groep avant-gardistische kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Helaas stuit Van Gogh bij hen alleen maar op meer onbegrip en afwijzingen, zoals in zijn thuisland. Hij vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds meer in een wereld van ziekte en depressie.


Regisseur Schnabel dwingt de kijker om in de huid van de gekwelde kunstenaar te kruipen. Voor zijn unieke kijk op van Goghs leven baseerde hij zich vooral op brieven en roddels. De focus ligt voor een groot stuk op de fascinatie van de kunstenaar voor de natuur en de manier waarop hij omging met het onbegrip van zijn tijdgenoten.

Credits

REGIE: JULIAN SCHNABEL; GENRE: DRAMA; MET: WILLEM DAFOE, RUPERT FRIEND, OSCAR ISAAC; 2018; ZWITSERLAND, IERLAND, VK, FRANKRIJK, VS; 1U51; FRANS, ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

 Op het Filmfestival in Venetië won Willem Dafoe de Eerste Prijs voor Beste Acteur.

Pers

“Willem Dafoe is Vincent van Gogh in At Eternity’s Gate, een intense biopic die de schilder zo dicht op de huid zit dat je de verf haast kunt ruiken. Willem Dafoe is finaal in zo’n opperbeste doen en in de bijrollen duiken zo’n karakterkoppen op als Mads Mikkelsen en Mathieu Amalric, dat At Eternity’s Gate simpelweg een biopic om te koesteren is.“ (DE STANDAARD)


"Een kunsthistorische buddyfilm." (DE VOLKSKRANT)


"Moeiteloos een van de beste films over de beroemde en geplaagde kunstenaar." (BRUZZ)


"Een eerlijk en uiterst genietbaar eerbetoon van een eigenzinnig regisseur." (FILMMAGIE)


"Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar." (VPRO)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie