STAN & OLLIE

17 sep
14:00

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille en Ida – een duo-act en sich – herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Ollie is het hartverwarmende verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

Credits

REGIE: JON S. BAIRD; GENRE: BIOGRAFISCHE KOMEDIE; MET: JOHN C. REILLY, STEVE COOGAN, SHIRLEY HENDERSON; 2019; VK; 1U38; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

John C. Reilly won de Boston Society of Film Critics Awards voor Beste Acteur.

Pers

"Een wonder: dankzij de verbluffende vertolkingen van Steve Coogan en John C. Reilly zie je Laurel en Hardy voor je ogen herrijzen." (HUMO)

 

"De vertolkingen van Coogan en Reilly zijn weergaloos." (DE MORGEN)

 

"Coogan en Reilly zijn volkomen geloofwaardig in hun rollen, als mannen die elkaar door en door kennen en nog steeds lol hebben in hun vak." (DE TELEGRAAF)

 

"Het is een plezier om zien hoe twee hedendaagse klasbakken, John C. Reilly en Steve Coogan, den dikke en den dunne eren. Het plezier spat ervan af." (DE STANDAARD)

 

"Stan & Ollie is nostalgisch, menselijk, aandoenlijk en steeds vol humor." (FILMMAGIE)

 

"Die twee, John C. Reilly en Steve Coogan, samen dansend, maken Stan & Ollie tot een traktatie." (DE VOLKSKRANT)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie