GRÂCE À DIEU

18 sep
20:00

Alexander leeft in Lyon met zijn vrouw en kinderen. Op een dag ontdekt hij dat de priester die hem misbruikte toen hij bij de scouts was, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en krijgt al snel steun van twee andere slachtoffers van de priester. Ze willen de ’muur van stilte’ doorbreken die over hun lijden hangt.

 

Naar de nieuwste film van François Ozon is het altijd uitkijken. Hier pakt de Franse regisseur een gevoelig onderwerp aan: de stilte van de kerk over seksueel misbruik.

Credits

REGIE: FRANÇOIS OZON; GENRE: DRAMA; MET: MELVIL POUPAUD, SWANN ARLAUD, DENIS MÉNOCHET; 2019; FRANKRIJK, BELGIË; 2U17; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

Regisseur François Ozon werd bekroond met de Zilveren Beer op het Film Festival Cannes. De acteurs Swann Arlaud, Denis Ménochet en Melvil Poupaud wonnen de prijs voor Beste Acteur op het Las Palmas Film Festival.

Pers

“Provocateur François Ozon zet zijn innerlijke belhamel even in de hoek voor Grâce à Dieu: de droogste, maar ook meest urgente film uit zijn carrière. Met dit waargebeurde verhaal over pedofiele priesters begeeft Ozon zich dan ook op gevoelig terrein.” (DE MORGEN)

 

“Ozon, soms even zakelijk als zijn hoofdpersonage, opent met zijn film de frontale aanval op de ‘katholieke omerta’. Een haarfijne ontleding van complexe trauma’s en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen.” (DE VOLKSKRANT)

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie