Onze foyer in een nieuw kleedje!

Het voorjaarsseizoen van De Roma mag er dan op zitten, toch is het er tijdens de zomersluiting in juli en augustus één en al bedrijvigheid. Doel: een flinke opknapbeurt met respect voor alle authentieke elementen, de installatie van een nieuwe bar en de komst van een lift. Om plaats te maken voor de nieuwe bar, zetten vrijwilligers en medewerkers gisteren alvast de sloophamer in de huidige, verouderde bar. Voor sommigen met pijn in het hart, want na zestien jaar dienst, is het moeilijk afscheid nemen van wat zo vertrouwd is.

 

De vernieuwing van de foyer is noodzakelijk om er de volgende decennia opnieuw tegenaan te kunnen. Er komt een nieuw kleurtje op de muren, de elektriciteit en de akoestische panelen worden vervangen en de originele houten deuren krijgen een behandeling. De nieuwe bar verhoogt het comfort voor de mensen die achter de bar staan en stelt ons in staat om onze bezoekers, jaarlijks meer dan 200.000, nog efficiënter te bedienen.

 

Ook de voorgevel van De Roma wacht een restauratie, met behulp van oude technieken. Op de lift is het nog even wachten. Die is besteld en alles wordt in gereedheid gebracht om hem zo snel mogelijk te installeren.

 

Om alles in goede banen te leiden, werken we de rest van de zomer samen met Interieur- en conceptarchitecten Studio Boite en aannemer Schevenels. Op 3 september vindt er een openingsfeest plaats voor De Vrienden van De Roma, onze sponsors en de donateurs die 100 euro hebben gestort voor onze actie ‘Help De Roma in de lift’. Die actie was een groot succes en bracht in totaal 109.000 euro op. Dankzij deze steun kunnen we deze noodzakelijke werken uitvoeren. Het is hartverwarmend om te zien door hoeveel handen De Roma wordt gedragen.

 

Volg je de werken graag tijdens de zomermaanden? Hou dan zeker ons Facebook foto-album in de gaten!

 

 

 

 

 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie