A Rainy Day In New York

Regisseur Woody Allen viert zijn vijftigste film met een topcast, charmante vertolkingen en zijn favoriete plaats ter wereld – New York in de regen –, en haalt de mosterd bij F. Scott Fitzgerald en J.D. Salinger.

Gatsby en Ashleigh zijn jong en ambitieus. Wanneer Ashleigh een interview strikt met de befaamde regisseur Roland Pollard in Manhattan, besluit het koppel een romantisch weekendje New York niet aan hen voorbij te laten gaan. Maar de jonge Ashleigh raakt helemaal betoverd door de excentrieke filmregisseur, en verliest haar lief een beetje uit het oog. Gatsby werkt intussen mee aan een studentenfilmproductie en heeft het nogal lastig met een scène waarin hij Shannon, de zus van een oude vlam, moet kussen. Overleven de twee hun regenachtige weekend in New York?

Credits

REGIE: WOODY ALLEN; GENRE: DRAMA; MET: TIMOTHÉE CHALAMET, KELLY ROHRBACH, REBECCA HALL; 2019; VS; 1U32; ENGELS GESPR. NL ONDERTIT.

Pers

“Dit blijft een zeer vakkundig en smaakvol gemaakt werkstuk dat enorm entertaint, je intelligentie nooit beledigt, zinnige dingen vertelt over relaties en je met een goed gevoel naar huis stuurt. Wat kan een mens nog meer verlangen van een film?” (VERTIGO)

 

“Sterk acteren en cameraman redden Woody Allens A Rainy Day in New York.” (DE STANDAARD)

 

“… want als het stemmige A Rainy Day in New York één ding bewijst, dan wel dat Woody nog steeds prachtige dialogen schrijft.” (HUMO)