Anima on tour for kids Zes korte animatiefilmpjes - duur: 00:51 - zonder dialoog
Sponsor: Anima

Net als Anima on Tour voor volwassenen biedt ook dit programma het beste uit de editie 2022, maar ditmaal specifiek voor kinderen vanaf 6 jaar: je kan er nieuwe vriendjes maken, tijd nemen om te dromen of ronddwalen in fijne werelden. Een programma zonder dialoog om van te genieten met de hele klas.

Luce and the rock - Britt Raes
Op een dag, zomaar uit het niets, ligt er een gigantische rots in het midden van het kleine dorpje waar Luce woont. De dorpelingen krijgen zelfs de deur van hun huis niet meer open. Luce is boos: maak dat je wegkomt, Rots, je hebt hier niets te zoeken. En trouwens, wat kom je hier doen?

My friend tiger - Tatiana Kiseleva
Een meisje en een tijger fietsen door de stad om verse broodjes te kopen. Ze zijn opperbeste vrienden, groeien samen op, spelen samen en genieten van het leven. Tot op een dag een van beiden de stad te klein vindt.

Andersland - An Vrombaut
Een groep dieren speelt verstoppertje op de savanne. Wanneer Gerda’s nek plots groeit, schrikt iedereen op. Zij ziet er als een echte giraf uit, maar handig is zo’n lange nek niet om verstoppertje te spelen.

Under the clouds - Tikunova Vasilisa
Walter het lam wil meer dan wat ook een mooie en vrije wolk worden. Maar het pad naar zijn droom blijkt erg moeilijk en onvoorspelbaar.

Bémol - Oana Lacroix
Een kale nachtegaal zingt in het bos. Zijn lied wiegt het beertje in slaap, sust het geruzie van eekhoorns en vermaakt het zwanenpaar op de vijver. Op een dag raast een storm over het bos. Omdat hij geen veren heeft vat de nachtegaal kou en kan hij niet meer zingen.

Sounds Between the Crowns - Filip Diviak
Een dakloze muzikant wordt uit de stad gejaagd nadat de koningin zijn gelaat gezien heeft. Hoewel de Koninklijke wacht zijn instrument vernield heeft, geeft hij niet op: hij repareert het en gaat door met spelen.