Bert Joris ft. Sam Joris Octet

Trompettist Bert Joris, één van de meest iconische jazzlegendes die België rijk is, bundelt samen met zoon Sam Joris de krachten in een frisse en inspirerende collaboratie ter ere van zijn 65ste verjaardag. Deze unieke samenwerking vormt voor hen de ideale gelegenheid om Sams jazzoctet na tien jaar opnieuw samen te brengen. Deze gedreven en getalenteerde beroepsmuzikanten hebben een speciale band met elkaar door de verschillende projecten waarin ze samen speelden, maar ook met Bert Joris die als pedagoog en muzikant een inspirerende rol speelde in hun muzikale ontwikkeling.

Het repertoire van Bert Joris vormt het uitgangspunt van deze avond in De Roma. Naast zijn vroegere werk, komt hij met een nieuw programma speciaal voor deze gelegenheid en bezetting! Het octet zorgt voor een frisse toets, waarbij openheid en vrijheid voorop staan. Berts muziek wordt zo in een nieuw kleedje gestopt. Dit zorgt voor een unieke muzikale communicatie die teruggaat naar de essentie van de composities. Warm, uitnodigend en bovenal verrassend.

Na hun eerste concert op Jazz Middelheim afgelopen zomer, was de Vlaamse pers meer dan lovend. Dat belooft zonder meer voor hun passage dit najaar in De Roma.
"Dichter bij Miles Davis Nonet kan een mens dezer dagen niet komen", Focus Knack *****
"Bert Joris is Belgische Jazz op zijn best", De Standaard
"Een Middelheim-moment zoals in de glorieperiode", Gazet van Antwerpen