Black Uhuru + support: Onesty

UPDATE: het concert van Black Uhuru wordt helaas geannuleerd. Black Uhuru kreeg geen VISA om te touren in Groot-Brittannië, waardoor hun tournee sterk ingekort werd en het financieel niet haalbaar was om deze korte reeks van concerten nog te spelen. We hopen hen in de toekomst toch nog in De Roma te kunnen verwelkomen, maar voorlopig vinden we geen nieuwe datum en wordt het concert geannuleerd. Tickethouders worden vergoed en ontvangen hierover een e-mail. 

Legendarische Jamaicaanse reggae voor fans van Steel Pulse, Israel Vibration, The Abyssians en The Congos.

Black Uhuru draait al meer dan 45 jaar mee aan de absolute top van de reggae. Hoewel de band al een hoop personeelswissels heeft gekend, blijft de kern bestaan uit stichter en bandleader Derrick "Duckie" Simpson, Andrew Bees en Elsa Green. De roots van Black Uhuru liggen in het Waterhouse district van Kingston, Jamaica van de jaren '60. Hoewel Waterhouse lang bekend stond als een van de gevaarlijkste buurten van Jamaica (de bijnaam "Firehouse" ontstond niet zomaar), is het toch de thuisbasis van talloze reggaezanger en -muzikanten.

Naast Black Uhuru vonden ook acts als Wailing Souls, Bob Marley en Don Carlos er hun eigen stem. Doorheen de jaren is Black Uhuru erin geslaagd een geheel eigen signature sound te ontwikkelen, die bestaat uit diepe basklanken, luide drums, scherpe keyboards, uitgesponnen gitaarriffs en meanderende echo's.Met maar liefst 14 studio-albums, 7 instrumentale dubplaten en 4 live-albums is Black Uhuru een van de meest productieve reggaebands aller tijden. Onlangs brachten ze met As The World Turns nog een fantastische nieuwe plaat uit, die prompt genomineerd werd voor een Grammy Award. Black Uhuru is Reggae Royalty!

Onesty werd geboren als Tina Sureda-Castello in Antwerpen maar tourt ondertussen al jaren de wereld rond met Black Uhuru. In 2018 bracht ze met My World een fantastische debuutplaat uit. Kom op tijd!