Black Uhuru + support: Onesty

CORONA-UPDATE: Op dit moment zoeken we naar een nieuwe datum, maar we weten nog niet of het zal lukken om dit concert op te nemen in onze programmatie van 2020-2021. Zodra we meer weten, worden tickethouders op de hoogte gebracht via e-mail. Je zal sowieso de mogelijkheid krijgen om je kaarten te behouden voor het uitgestelde concert (als dat er komt) of een vergoedingsoptie uit te kiezen. Graag nog even geduld.

Legendarische Jamaicaanse reggae voor fans van Steel Pulse, Israel Vibration, The Abyssians en The Congos.

Black Uhuru draait al meer dan 45 jaar mee aan de absolute top van de reggae. Hoewel de band al een hoop personeelswissels heeft gekend, blijft de kern bestaan uit stichter en bandleader Derrick "Duckie" Simpson, Andrew Bees en Elsa Green. De roots van Black Uhuru liggen in het Waterhouse district van Kingston, Jamaica van de jaren '60. Hoewel Waterhouse lang bekend stond als een van de gevaarlijkste buurten van Jamaica (de bijnaam "Firehouse" ontstond niet zomaar), is het toch de thuisbasis van talloze reggaezanger en -muzikanten. Naast Black Uhuru vonden ook acts als Wailing Souls, Bob Marley en Don Carlos er hun eigen stem. Doorheen de jaren is Black Uhuru erin geslaagd een geheel eigen signature sound te ontwikkelen, die bestaat uit diepe basklanken, luide drums, scherpe keyboards, uitgesponnen gitaarriffs en meanderende echo's.Met maar liefst 14 studio-albums, 7 instrumentale dubplaten en 4 live-albums is Black Uhuru een van de meest productieve reggaebands aller tijden. Onlangs brachten ze met As The World Turns nog een fantastische nieuwe plaat uit, die prompt genomineerd werd voor een Grammy Award. Black Uhuru is Reggae Royalty!

Onesty werd geboren als Tina Sureda-Castello in Antwerpen maar tourt ondertussen al jaren de wereld rond met Black Uhuru. In 2018 bracht ze met My World een fantastische debuutplaat uit. Kom op tijd!