Carminho

Carminho is dé ster van een nieuwe generatie fadista's. Na het wereldwijde succes van haar album Maria, gevolgd door een tournee die haar in 2019 ook naar De Roma brengt, mogen we deze fenomenale Portugese zangeres in het voorjaar van 2023 opnieuw verwelkomen. Op 3 maart verschijnt het langverwachte nieuwe album Portuguesa, waarop de artieste verder nieuwe paden verkent. Eerste single O quarto (fado Pagem) geeft alvast een veelbelovende nieuwe richting aan.

Als dochter van de beroemde fadista Teresa Siqueira, groeit Carminho op met de stemmen en gitaren die zo kenmerkend zijn voor het genre. Als solo-artieste slaagt ze er echter in om nieuw leven te blazen in de fadotraditie. Met haar prachtige stem en zelfgeschreven nummers vindt ze ook buiten Portugal een loyaal publiek. Na een duet met Pedro Alborán, bereikt ze als eerste Portugese artieste ooit nummer één in Spanje.

Samenwerkingen met Braziliaanse artiesten, zoals Marisa Monte en Caetano Veloso, en uitverkochte optredens in Rio de Janeiro en São Paulo laten haar ster ook aan de andere kant van de oceaan rijzen. En de liefde is wederzijds, want in haar eigen nummers laat ze zich meer en meer inspireren door de ritmes van de bossanova. Zo vindt Carminho een kenmerkende en tegelijk unieke manier van muziek maken, een authentieke en tegelijk unieke stem waarin zowel het verleden als de toekomst weerklinkt.