C'EST ÇA L'AMOUR

Mario heeft weinig ambitie, behalve als het op liefde aankomt. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, komt de opvoeding van zijn twee puberende dochters op zijn schouders terecht. Hij weet zich geen raad met zijn dochters, en dat gevoel is wederzijds. In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt.

Een bloedeerlijk vertolkt familieportret over opvoeden, liefhebben en loslaten.

Credits

REGIE: CLAIRE BURGER; GENRE: KOMEDIE, DRAMA; MET: BOULI LANNERS; JUSTINE LACROIX, SARAH HENOCHSBERG; 2018; FRANKRIJK, BELGIË; 1U38; FRANS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen

Claire Burger ontving op het filmfestival van Venetië de Fedeora Award voor Beste Film.

Pers

“Strikt autobiografisch is C’est ça l’amour niet, maar Burger weet duidelijk waar ze het over heeft. De gezinsscènes ogen uitermate realistisch en ieder personage krijgt begrip, ook Armelle, die het niet kan helpen dat ze ongelukkig was in haar huwelijk.” (DE VOLKSKRANT)

“Het lijkt eenvoudig, wat Burger doet, maar zo simpel is het niet om een film te maken die met zulke levensechte, doodnormale, dwarse hoofdpersonen zo weet te ontroeren – met een onbedoelde drugstrip als ontwapenend hoogtepunt.” (DE VOLKSKRANT)

“Een bloedeerlijk vertolkt familieportret over opvoeden, liefhebben en loslaten, dat u met een mengeling van melancholie en pure gelukzaligheid naar huis stuurt.” (DE MORGEN)