Circus in De Roma Knot on Hands & David Eisele

Circus en De Roma: een geslaagd huwelijk. Na de succesvolle productie Cirq à Roma in 2018, keert de wereld van de verwondering in 2022 eindelijk terug naar het hart van onze zaal. Kleinschaliger en intiemer, met twee acts van telkens een half uur, maar niet minder hoogstaand en adembenemend.

Het gezelschap Knot on Hands laat een innovatieve en meer organische vorm van partneracrobatiek zien, met pure bewegingen en een unieke lichaamstaal. Drie acrobaten – Britt Timmermans, Mario Kunzi en Tijs Bastiaens – zoeken in Brace for Impact naar de grenzen van evenwicht. In hun zoektocht naar die balans vinden ze verschillende nieuwe manieren om vooruit te komen en zich door de ruimte te bewegen. Op hun reis verkennen ze elkaars (on)mogelijkheden en komen ze erachter wat het betekent om al hun gewicht in de handen van de ander te leggen.

Circusartiest David Eisele brengt zijn soloshow Cycle die begint met een filosofische vraag. Staat er eigenlijk ooit iets stil? Net als atomen, planeten en zonnestelsels in circulaire systemen blijven bewegen, blijft alles in ons leven en om ons heen evolueren. Op het podium start Eisele een fascinerend onderzoek naar het contrast tussen de kracht van de cyr wheels en de kwetsbaarheid van de diabolo. Samen functioneren ze in oneindige bewegingen, maar het is de artiest die ze met zijn virtuoze beheersing steeds weer tot beweging aanzet.

Alle data

15:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets
20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets