CLEO

De 17-jarige Cleo blijft alleen achter nadat haar beide ouders omkomen bij een auto-ongeval. Haar oma doet haar uiterste best om haar twee kleinkinderen een stabiele thuissituatie te bieden, maar de rebelse tiener vlucht liever in het Brusselse nachtleven. De platencollectie van haar vader doet Cleo hun gedeelde liefde voor Rachmaninov herontdekken. Maar op een nacht ontmoet ze Leos: ouder, mysterieus en intrigerend.

In deze film zorgt niet enkel Rachmaninov voor de muziek, ook Mauro Pawlowski is van de partij.

Credits

REGIE: EVA COOLS; GENRE: DRAMA; MET: ANNA FRANZISKA JAEGER, ROY AERNOUTS, MARTHA CANGA; 2019; BELGIË; 1U50; NEDERLANDS EN FRANS GESPR. NL ONDERTIT.

Prijzen

Na een wereldpremière op Film Fest Gent stelde regisseur Eva Cools Cleo voor op het Filmfestival van Rome, waar ze de Alice My Movies Award, een bekroning voor het Beste Speelfilmdebuut, in ontvangst mocht nemen. Ook Jäger ontving een award voor haar vertolking van het hoofdpersonage Cleo.

Pers

"De liefde voor mens en omgeving - empathisch maar zonder feel good-sfeertje - maakt van Cleo zo'n heerlijk authentieke film. Een debuut dat mag, nee moét gezien worden." (DE WERELD MORGEN)