Danny Vera + support: Brian Dunne

Pure vintage rock'n'roll voor fans van Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley.

Rock'n'rollfenomeen Danny Vera schrijft al twee decennia lang zijn eigen muziekgeschiedenis. Zelden heeft Nederland een grotere artiest gekend die, geheel onder eigen voorwaarden en zonder concessies te doen aan de vintage esthetiek, optreden na optreden werkt aan een immer groeiende achterban. In oktober 2021 ging ook De Roma voor de bijl tijdens twee, hopeloos uitverkochte, shows. Een vervolg kon niet uitblijven.

Weinig artiesten kunnen zeggen dat ze Bohemian Rhapsody naar de kroon kunnen steken. Danny Vera deed het met Roller Coaster, een prestatie van olympisch formaat. Het nummer brak alle records, topte alle charts en is inmiddels meer dan 70 miljoen keer gestreamd. Maar dat succes kwam niet uit het niets. De long and winding road die geleid heeft tot de huidige status van Danny Vera begon in Middelburg met een ongeneeslijke voorliefde voor muziek uit de jaren vijftig en zestig. Sindsdien weet de getatoeëerde, zachtaardige outsider de harten van Nederland én België te veroveren, in almaar stijgende lijn. Zijn hondstrouwe publiek bracht hem tot op overvolle festivalweides en in uitverkochte stadions.

Reken bij een live optreden van Danny Vera op een avond vol americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rocken. Een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals die ooit bedoeld is.

De support wordt verzorgd door de Amerikaanse singer-songwriter Brian Dunne, die sinds Danny Vera zijn nummer New Tattoo op Radio Veronica begon te draaien ook in België en Nederland het hart van menig americana-liefhebber veroverde.